Vabaduses valminud maale täiendab siinne looming

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Vapruse, vabaduse ja rõõmuga!» kuraatorid Tiiu Talvistu (vasakult) ja Reet Mark olid eile pool päeva enne väljapaneku avamist rõõmsad, et suur töö hakkab lõpule jõudma. Kolmas näituse kuraator Reet Pulk-Piatkowska oli läinud infokleebiste järele.
Näituse «Vapruse, vabaduse ja rõõmuga!» kuraatorid Tiiu Talvistu (vasakult) ja Reet Mark olid eile pool päeva enne väljapaneku avamist rõõmsad, et suur töö hakkab lõpule jõudma. Kolmas näituse kuraator Reet Pulk-Piatkowska oli läinud infokleebiste järele. Foto: Sille Annuk

Neli ühesuguses käekirjas lillemaali lähestikku. Silte uurides selgub, et kolm neist on Endel Kõksi ja üks Elmar Kitse teos. Sarnasusi leidub sel näitusel kahel korrusel mujalgi, ka Lepo Mikko maalide puhul.

Kevadel möödus kunstnik Endel Kõksi sünnist 100 aastat. Tartu kunstimuuseum tähistab seda eile avatud näitusega «Vapruse, vabaduse ja rõõmuga!».

Tema piltide kõrval saab vaadata ka Elmar Kitse ja Lepo Mikko maale, sest nad kuulusid kõik kunagise «Tartu kolmiku» hulka. Ainult et üks neist maalis kuni oma surmani vabaduses, tema sõbrad jäid aga okupeeritud kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles