Aasta džässisündmus

, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chick Corea mängib Tallinna kontserdi Estionia klaveril.
Chick Corea mängib Tallinna kontserdi Estionia klaveril. Foto: Heiti Kuusmaa

Mäletan pettunud nägusid kevadisel Jazzkaarel, kui bassist Christian McBride’i kuulama tulnud said viimasel hetkel teada, et üks festivali oodatumaid kontserte jääb ära. Üleeilse Chick Corea kontserdi järel olid samad näod laia naeru täis, sest veidi hilinenud kompensatsioonina sai Eesti publik lausa kolm korda väärtuslikuma muusikalise kingi.

Mitmepalgeline Corea

Chick Corea on kahtlemata üks legendaarsemaid džässmuusikuid, kes kunagi Eestis esinenud. Nokia kontserdimaja puupüsti täis saal näitas, et tema fenomeni hinnatakse meilgi. 71-aastane pianist on muusikuna nii mitmekülgne, et usutavasti oli igal kuulajal ootus kohtuda just selle Coreaga, keda ta ette kujutas ja eelistas – kas ansambli Return To Forever aegset fusion’ivõlurit, 80ndatel-90ndatel populaarse, 1994. aastal Tallinna linnahallis esinenud Elektric Bandi liidrit, vibrafonist Gary Burtoni kauast duopartnerit või hoopis klassikalise muusika vallas tegutsevat pianisti, kes tõlgendab Mozartit ja kirjutab ise suurejoonelisi kompositsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles