Politseijuhi töö kaotanud sõber sai uue kõrge ameti

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Moora kümme aastat tagasi Tallinna abiprefektina Lilleküla staadionil.
Peeter Moora kümme aastat tagasi Tallinna abiprefektina Lilleküla staadionil. Foto: Eda Post

Siseministri nõudmisel politsei- ja piirivalveametis kokkuhoiu käigus töö kaotanud koordinatsioonibüroo juht ja peadirektor Raivo Küüdi sõber Peeter Moora juhib ühendametis äsjaloodud uut üksust – mereseirebürood.

«Peeter Moora on kriiside lahendamises ja selles temaatikas tugev,» räägib peadirektor Küüt oma pikaajalisest võitluskaaslasest ja soosikust. 1. novembrist sai Moorast Küüdi allkirjaga piirivalve koosseisus samal päeval tööd alustanud mereseirebüroo juht. Büroo ülesanne on jälgida 24 tundi ööpäevas meie rannikuvetes toimuvat.

Kolleegide arvamusele, et Küüt tegi nii värskelt tööta jäänud sõbrale taaskord lihtsalt kõrge ametikoha, vaidleb peadirektor vastu: «Tegelikult moodustab iga juht ise oma meeskonna. Moora juhitud koordinatsioonibüroo kadus ära, sealsetele inimestele oli nn vaba jaht. Erinevad juhid tegid sealt pakkumisi inimestele. Ja nii Tõnu Hunt (piirivalve ülem – RB) mulle ettepaneku Moora osas tegi. Mul ei olnud selles osas midagi vastu öelda.»

Varem ühendametis koordinatsioonibüroo juhina töötanud Moorale oli uut töökohta vaja pärast seda, kui audiitorfirma Ernst&Young teatas eelmise aasta analüüsis, et koordinatsioonitasand ühendametis tuleks kokkuhoiu tõttu kaotada. Mereseirebüroo juhina teenib Moora kuus 2200 eurot. See on 600 euro võrra vähem kui tema varasem töötasu.

Piirivalvejuht Tõnu Hunt põhjendab politsei-kolonelleitnant Moora värbamist kogemusega, mille mees sai politseis ressursijuhtimisega erinevate kriiside reguleerimisel.

«Tal on pikaajalised kogemused abipolitseinike töö korraldamisel ja koordineerimisel.  See on see kompetents, mida eeskätt vabatahtlike merepäästjate kaasamisel ja koostöö korraldamisel, kuid ka merepäästealase ressursihalduse puhul PPA piirivalvevaldkonnas praegu napib.»

Peeter Moora sai politseisüsteemis kurikuulsa maine kümmekond aastat tagasi, kui teda Tallinna abiprefektiks kutsuti ja mehe tööletuleku tingimuseks oli ametikorter pealinnas. Politseiamet ostis Moora tarbeks 460 000 krooniga Lasnamäele kolmetoalise korteri, millest mees aga pärast korteriga tutvumist loobus.

Seejärel ostis Tallinna linnavalitsus Moorale 865 000 krooniga ametikorteri Kadrioru piirile. Samal ajal kuulusid mehe perele isiklikud korterid Tallinna kesklinnas ja Pärnus, mida välja üüriti.

Kui aseprefekti pirtsakust demonstreeriv skandaal avalikuks tuli, väitis mees, et Lasnamäe korterit pole talle politseist kunagi pakutud. Valetamise tõttu pidi Moora 2002. aasta alguses ametist loobuma.

Juba sama aasta sügisel tõi Moora politseisse tagasi Tallinna prefektiks tõusnud Raivo Küüt, kes tegi mehest oma nõuniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles