Jalgratturi elu nõudnud liiklusõnnetuse osaline sai kohtus õiguse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navesti silla juures juhtunud õnnetuses hukkus jalgrattur.
Navesti silla juures juhtunud õnnetuses hukkus jalgrattur. Foto: Kenno Soo

Tartu maakohus mõistis õigeks eaka mehe, keda prokuratuur süüdistab Viljandimaal jalgratturi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises, samas plaanib prokuratuur kohtuotsuse vaidlustada.

Raske õnnetus juhtus möödunud aasta 24. aprillil kella 17.56 ajal Kõo vallas Imavere - Viljandi - Karksi-Nuia maantee 23. kilomeetril, kus 64-aastane Viktor sõitis Nissan Almeraga otsa jalgratturile. 1945. aastal sündinud mees suri saadud vigastustesse õnnetuskohal.

Politsei tuvastas, et Viktor oli õnnetuse ajal kaine, kuid ei olnud liikluses piisavalt tähelepanelik ja oli juhtunus siiski süüdi. Kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes inimese surm.

Oktoobri lõpus otsustas Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja Viktori aga õiteks mõista, märkides, et tema süü pole piisavalt tõendatud.

Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa kinnitas BNSile, et esitas kohtule apelleerimisteate ning otsustab apellatsioonkaebuse esitamise lõplikult pärast motiveeritud kohtuotsuse laekumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles