Abakhan ehitab kesklinna majutusasutuse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ajaloolisest Rüütli 11 / Gildi 7 hoonest saab külaliskorteritega majutusasutus, jätkab kangapood praegustes ruumides.
Kuigi ajaloolisest Rüütli 11 / Gildi 7 hoonest saab külaliskorteritega majutusasutus, jätkab kangapood praegustes ruumides. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinnas Rüütli ja Gildi tänava nurgal ajaloolist hoonekompleksi omav kangamüügifirma Abakhan Fabrics Eesti ehitab seni kasutamata pindadele külaliskorterid ning hakkab pakkuma konkurentsi hotellidele.

Rüütli 11 / Gildi 7 hoone on 19. sajandil ehitatud arhitektuurimälestis, mis asub Tartu vanalinna muinsuskaitsealal ja arheoloogilises miljööpiirkonnas. Ehitusprojekti järgi tuleb hoonesse kakskümmend neli külaliskorterit ning keldrikorrustele lisandub kaks kaubanduspinda – üks sissepääsuga Gildi ja teine Rüütli tänavalt.

Firma juhatuse liikme Kristine Stroomi sõnul on nende üks eesmärke ettevõtte omanduses kinnisvara säilitamine ja väärtustamine. «Loodame, et Tartu vanalinn saab ühe korrastatud hoone võrra rikkamaks,» ütles Stroom ning jäi maja praegusele olukorrale hinnangut andes tagasihoidlikuks. «Maja olukord vastab selle väärikale eale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles