Urve Eslas: kaotatud põrgu

Urve Eslas
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Eslas
Urve Eslas Foto: Erakogu

«Põrgu on jäätunud. BBC teeb halba ajakirjandust,» ahastati 8. novembri Twitteri sissekandes. Just postkastidesse jõudnud Guardian oli paljastanud saates «Newsnight» tehtud vihjete ekslikkuse: Briti usaldusväärseim kanal oli esitanud kaudselt valesüüdistusi toorist ekspoliitikule Alistair McAlpine’ile, seostades teda äratuntavalt pedofiiliajuhtumitega.

McAlpine kirjeldas hiljem oma olukorda kui põrgu kõige sügavamasse soppi paiskamist, mida ükski süütu ei ole ära teeninud.

Järgnevate nädalate jooksul toimunud kirglikud seletamised, vabandamised, õigustamised, tagasiastumised ja kinnimaksmised on liikunud spiraali mööda probleemi südamiku poole – küsimuse poole, kas ajakirjanduse standardid on alla käinud ning kas BBC ei vaja mitte karmikäelist sekkumist. BBC-l kui ühel vähestest poliitiliselt sõltumatutest meediaorganisatsioonidest on sealsel poliitiliselt polariseerunud meediamaastikul palju vaenlasi, raha on vähem kui varem ja tekkis vihjamisi küsimus, kui õigustatud «Newsnighti» viljeldav uuriv ajakirjandus ülepea on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles