Kolmest bussifirmast kaks on karistuse kätte saanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsruuttaksode peatus. Foto on illustratiivne.
Marsruuttaksode peatus. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Tööinspektsioon korraldas koos politsei- ja piirivalveameti korrakaitsjatega oktoobris ühisreidi Harjumaa kolme bussifirmasse, et kontrollida bussijuhtide töö- ja puhkeaja kasutamist. Kõigi ettevõtete vastutavate isikute suhtes algatati väärteomenetlus ning tänaseks on kahele firmale karistus määratud.

Tööinspektsiooni töösuhete osakonna peajurist Liis Naaber-Kalm ütles Postimehele, et menetlus on lõppenud ja otsused jõustunud firmade OÜ Vilandert ja OÜ Taub Grupp suhtes. Kolmanda bussiettevõtte osas menetlus alles käib, mistõttu selle firma kohta täpsemat infot tööinspektsioon esialgu ei avalda.

«OÜ-le Vilandert tehti ettekirjutus liinisisese veoseveo üldtöökokkuleppest madalama töötasu maksmise ja lühema puhkuse kohaldamise osas,» selgitas määratud karistust Naaber-Kalm. Ta lisas, et tööandja ei ole ka koostanud bussijuhtidele töögraafikuid sellisel viisil, et töö- ja puhkeaja piiragutest kinnipidamist oleks võimalik kontrollida.

Vilanderti tegevdirektorit Igor Mozessovi karistati väärteomenetluse korras järelevalvetoimingute takistamise eest rahatrahviga 400 eurot.

OÜ-le Taub Grupp tehti ettekirjutus liinisisese veoseveo üldtöökokkuleppest kirjalikes töölepingutes teavitamata jätmise eest ning samas dokumendis sätestatust madalamate töötasude maksmise ja lühemate iga-aastaste puhkuste kehtestamise eest. Kontrollimisel selgus seegi, et töö- ja puhkeaja korraldus ettevõttes puudus. Taub Grupi juhatuse liiget Valeri Tazatkinit karistati väärteomenetluse korras järelevalvetoimingute takistamise eest rahatrahviga 200 eurot.

Naaber-Kalm mainis, et pärast neid kolme reidi ei ole uusi ühiskülastusi koos politseiga tehtud, aga neid kavandatakse juba varsti.

Oktoobris toimunud ühisreid oli esmakordne selles mõttes, et bussijuhte ei kontrollitud mitte maanteel, vaid nii politseinikud kui tööinspektorid võtsid dokumentide kontrolli ette firmade kontorites.

Ühiselt oli mõistlik tegutseda, kuna sai kaasata rohkem inimesi ning tööd nende vahel jaotada. Esimesel päeval osales reidil kokku 12 ning teisel päeval kaheksa politseinikku ja tööinspektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles