Rakvere abilinnapea elektriauto põles maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29 500 eurot maksnud elektriautost Mitsubishi i-MiEV jäi järele vaid plekkvrakk.
29 500 eurot maksnud elektriautost Mitsubishi i-MiEV jäi järele vaid plekkvrakk. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Ööl vastu kolmapäeva puhkes Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Määri külas tulekahju, milles põlesid rauahunnikuteks Rakvere abilinnapea Sven Kesleri isiklik sõiduauto Audi ja elektriauto, mille linn Keslerile ametiautoks oli andnud.

Kesleri sõnul pani ta elektriauto õhtul kella kaheksa paiku töölt saabudes laadima. Tulekahju puhkes öösel poole kolme paiku. Kesler märkas lahtist tuld kõrvalhoone katusel, kohal, kus elektriauto seisis. Esmalt lülitas ta elamu elektrikilbi välja. Kui ta kõrvalhoones oleva väikese töötoa ja garaaži vahelise ukse avas, nägi ta, et garaaž oli üleni leekides. Et tuli värskest õhust hoogu juurde ei saaks, lõi ta ukse uuesti kinni. Kaheksa päästeauto meeskondadel kulus põlengu kustutamiseks kolm tundi; halvimal juhul võinuks leegid jõuda ka kümmekonna meetri kaugusel asuva elumaja külge. Kõrvalhoone põles maani maha.

Kesleri arvates võis tulekahju puhkeda elektriauto laadimisest. Et tuli elektrist alguse sai, kinnitas ka päästeamet, kuid Ida päästekeskuse pressiesindaja Lili Lillepea sõnul on veel vara öelda, kas säde pääses valla autost või laadimiseks kasutatud juhtmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles