Raidla: Eestis tuleks hakata ette valmistama põhiseaduse uuendamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla
Jüri Raidla Foto: Liis Treimann / Postimees

Vandeadvokaat Jüri Raidla ütles presidendi mõttekoja ja koostöö kogu kärajapäeval peetud ettekandes, et Eestis tuleks hakata ette valmistama põhiseaduse uuendamist.

Raidla sõnul on fakt, et Euroopa Liit föderaliseerub ning väga kaugel pole ka aeg, kus Eesti põhiseadus ei võimalda selle protsessiga enam kaasa minna. Kuna lisaks vajab ka Eesti riik ise korrastamist, on tema sõnul aeg hakata põhiseaduse uuendamist ette valmistama.

Lisaks Raidlale on presidendi mõttekoja ja Eesti Koostöö Kogu ühisel kärajapäeval Eesti tuleviku ja demokraatia tervise teemadel sõna võtnud president Toomas Hendrik Ilves ja rahandusminister Jürgen Ligi. Üritusel esinevad ka kunagine justiitsminister ja kohaliku elu edendaja Kaido Kama, ettevõtja Viljar Arakas, kunstnik Kaido Ole ja futurist Guido Viik.

2007. aastast korraldatavad presidendi kärajad kujutavad endast avatud mõttevahetust, kus osalevad vabakonna, ettevõtjate ja avaliku sektori esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles