Vari puutus kokku magusa tööga

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska gümnaasiumi abiturient Triin Kingu käis eile Werneri tootmistsehhis Gustav kondiitritööd katsetamas. Torte sai ta päeva esimeses pooles vaid kaugelt vaadata, kõigepealt tuli kätt harjutada suurte plaadikookide valmistamisel.
Jaan Poska gümnaasiumi abiturient Triin Kingu käis eile Werneri tootmistsehhis Gustav kondiitritööd katsetamas. Torte sai ta päeva esimeses pooles vaid kaugelt vaadata, kõigepealt tuli kätt harjutada suurte plaadikookide valmistamisel. Foto: Sille Annuk

Poska gümnaasiumi abiturient Triin Kingu sai eile veeta päeva magusas kohupiimalõhnas. Ja erinevalt sadadest teistest töövarjudest sai tema käed tööle külge panna.

Esimesed paar tundi Werneri tootmistsehhis Gustav Võru tänavas lõid neiu romantilisele ettekujutusele kondiitritööst küll paraja vopsu. Algajale küpsetajale anti pihku spaatel ja ülesandeks kuulsa porgandikoogi taina laialimäärimine suurtesse vormidesse.

«See on päris tuim töö,» nentis Kingu ja lisas, et ka ootamatult raske. Viies koogipõhi läks juba üsna kiiresti, kuid esimese piisavalt ühtlaseks silumine võttis üksjagu aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles