Mäesuusahooaeg on tulekul

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alpe jagub mitmesse riiki, aga nad on võimsad mis tahes külje pealt vaadatuna. Siin pildil on nad Itaalia poolelt vaadatuna.
Alpe jagub mitmesse riiki, aga nad on võimsad mis tahes külje pealt vaadatuna. Siin pildil on nad Itaalia poolelt vaadatuna. Foto: Erakogu

Lumelaua- ja mäesuusafanaatikute arvates tuleb suusareisi planeerides lähtuda oma vajadustest ja võimalustest, unustamatu kogemus on garanteeritud igal juhul.

Esimese taseme lumelauainstruktor Kerstin Kotkas kirjeldab mäesporti märksõnadega loomingulisus, ekstreemsus ja vabadus. «See tunne, kui oled mäel ja oskad sõita, hetkeline gravitatsioonikadu ja kiirus, on sõnulkirjeldamatu,» räägib ta.

Reisi planeerimisel sõltub kõik sellest, mis kellegi jaoks tähtis on, kas puhkus või trenn, selgitab instruktor. Neile, kes soovivad vaikust ja rahu, soovitab Kotkas vältida tipphooaega ja eelistada mõnda vaiksemat Austria kuurorti või Kesk-Soome suusakeskust. Perega minekuks sobivad samuti Soome, Rootsi või Austria ja Itaalia. Möllu ja noortepärasust leiab kõige enam Prantsusmaalt ja Šveitsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles