Põllumehed pidasid Brüsselis simmanit

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip eile Brüsselis Baltimaade põllumehi tervitamas.
Andrus Ansip eile Brüsselis Baltimaade põllumehi tervitamas. Foto: Läti riigikantselei

Oleks ilmselge liialdus öelda, et Brüsselis keset eurokvartalit Schumani ringtee ja Juubelipargi vahele jääv lõik on linnarahvale hästi märgatav koht. Eriti olukorras, kus politsei pani selle ümbruses juba enne eile õhtul alanud ülemkogu tänavaid kinni. Ent seal eile lõunaks oma traktoriga laagri püsti löönud Balti põllumeeste huvi ilmselt polnudki tavalisele belglasele muljet avaldada.

Eesti rahvaviiside jorin akordioni saatel, üks valssi keerutav paar ja suured kärtsud Leedu lipud olid vaatepildid baltlaste meeleavaldusest, mis avanes seal veidi enne kella 15.

Europealinna ülemkogule saabunud peaminister Andrus Ansip ja tema Läti kolleeg Valdis Dombrovskis olid selleks ajaks juba seal talunikele oma toetust avaldamas käinud. Sellegipoolest jätkus seal peale umbes 60–70 pigem rõõmsalt elevil kui ärritunud meeleavaldaja ning neid muigvelsui valvavate politseinike ka veel väga erineva taustaga ajakirjanikke, kes neid filmisid, pildistasid ja intervjueerisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles