Piirivalve päästis merehätta sattunud linnuhuvilise

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Roomassaare sadam.
Talvine Roomassaare sadam. Foto: Harli Uljas

Eile õhtul sattus ornitoloogiahuviline parvetaja Kuressaare lähistel merehätta ja vajas kaldale saamiseks piirivalve abi.

Eile kell 19.35 teatas Kuressaare sadama muulil juhuslikult viibiv meesterahvas piirivalvele, et näeb sealse jahisadama sissesõidukanali äärsel laiul inimest, kes vehib kätega ja ilmselt vajab abi kaldale pääsemiseks, teatas piirivalveamet.

Kohe väljus Kuressaare piirivalvekordonist kolmeliikmeline toimkond abivajajale appi.
Kell 20.00 võeti päästetav meesterahvas paati ja toimetati jahisadamasse. Mehel tervisehäireid ei esinenud ning arstiabi ta ei vajanud. Parv jäi laiule.

Päästetava seletuse kohaselt oli ta merele läinud parvetama ja linde pildistama umbes kella 17 paiku. Kuna merel olles tuul tugevnes, ei saanud parvetaja enam omal jõul kaldale tagasi ning hakkas appi hüüdma.

Kaasas olnud mobiiltelefon oli kukkunud vette ja seetõttu ei olnud mehel endal võimalik kellelegi helistada. Piirivalve tuletab meelde, et merele minnes tuleb kindlasti tutvuda ilmastikuoludega ning oleks hea, kui merele minekust oleks teadlik ka mõni sõber või tuttav, keda eelnevalt on informeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles