Õpilased tahavad loovainete hinded kaotada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) tegi haridusministrile taotluse kaotada 2013. aastast põhikooli ja gümnaasiumi loov­ainete puhul viiepalline skaala ning hakata õpilasi hindama arvestuse põhimõttel.

Kava kohaselt peaksid hinded kaduma kehalises kasvatuses, kunstiõpetuses, tööõpetuses ning käsitöös ja kodunduses. Esialgu kaasati nimekirja ka muusikaõpetus, ent välistati see pärast uue õppekavaga tutvumist. Liidu seisukoht põhineb loovainete hindamise töörühma analüüsidel, mis sündisid pärast arutelu õppeainete ekspertidega.

Probleem viiepallisüsteemiga seisneb liidu väitel selles, et loovainetes on soorituse headust väga raske objektiivselt määrata. «See tekitab mõnedes vähem tublimates noortes alaväärsuskomplekse, trotsi ja võõrandumist, mis viib järjest viletsamate hinneteni ja lõpuks ei õpi õpilane mitte ainult alla oma võimete, vaid ka kehtestatud normide,» seisab taotluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles