Lasteaednikud jäävad tuleval aastal palgatõusuta

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lasteaia Krõll õpetaja Piret Uluots ütles, et oleks aus, kui kõrgharidusega lasteaiaõpetaja teeniks tuleval aastal sama palju kui kooli noorempedagoog ehk 715 eurot kuus.
Tartu lasteaia Krõll õpetaja Piret Uluots ütles, et oleks aus, kui kõrgharidusega lasteaiaõpetaja teeniks tuleval aastal sama palju kui kooli noorempedagoog ehk 715 eurot kuus. Foto: Sille Annuk

Meil jällegi on ainult tühjad pihud, ohkas Tartu lasteaia Krõll õpetaja Piret Uluots, kellel koos kolleegidega pole järgmisel aastal palgatõusu loota. Kuigi lasteaednikud on kannatlik rahvas, pole nende streik välistatud.

«Et lasteaiaõpetajad oleksid noore kooliõpetajaga ühe pulga peal, tõsteti meie palku majandusbuumi ajal viimasel hetkel, 2007. aastal, kui kõigil oli juba kõht täis,» ütles Piret Uluots. «Me ei taha end teistele vastandada, aga oleme jälle kõrvale lükatud. Uuel aastal tõuseb ainult kooliõpetajate palk, lasteaiaõpetajad on jälle nagu vallasandid.»

Tartu linna järgmise aasta eelarve eelnõus on üheksaprotsendine palgatõus ette nähtud vaid lasteaedade 57-le erirühma pedagoogile. Tartu lasteaedades töötab aga veidi enam kui 1100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles