Pirita linnaosavalitsus koliks Peoleosse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranihoone omanik on lubanud remontida maja linnaosavalitsusele sobivaks, lisaks koliksid sinna politsei ja mupo esindajad. Linnaosavalitsuse praegune maja vajab hädasti põhjalikku remonti.
Restoranihoone omanik on lubanud remontida maja linnaosavalitsusele sobivaks, lisaks koliksid sinna politsei ja mupo esindajad. Linnaosavalitsuse praegune maja vajab hädasti põhjalikku remonti. Foto: Mihkel Maripuu

1990. aastatel lasi Pirita silla jalamile, paadisadama kõrvale Peoleo restorani hoone ehitada Kanada väliseestlane Lembit Soots. Majas on kuni viimase ajani tegutsenud söögikohad. Nüüd peab aga Pirita linnaosa valitsus plaani ise sinna kolida ning oma praegune suur ja väga halvas seisus maja Merivälja teel restoranihoone omanikele müüa või muud vahetuskaupa teha.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles, et nende praegune maja aadressil Merivälja tee 24 pandi Tallinna linnavolikogu otsusega müüki juba 2007. aastal ning tollane plaan oli ehitada vana maja kõrvale, praegusele turuplatsile uus hoone.

«Siis tuli masu peale, linnal sai raha otsa ja majaehituse plaan pandi seisma,» meenutas Terik. «Mõni aeg tagasi tuli firma Rootsi Mööbel välja plaaniga, et mis oleks, kui nad leiaksid linnaosavalitsusele sobiva hoone, kuna nemad on huvitatud meie praegusest majast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles