Üha rohkem vene keelt kõnelevaid noori soovib riigikaitset õppida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija õppustel.
Ajateenija õppustel. Foto: Toomas Huik

Riigikaitseõpetus on saavutanud noorte hulgas üha suurema populaarsuse ning seda lisaks Eesti noortele ka vene keelt emakeelena kõnelevate õpilaste seas.

Kuigi enamik koole, kus vastavat õpet antakse, on eestikeelsed keskkoolid, siis üha suurenev arv vene keelt kõnelevaid noori soovib riigikaitse õpetusega kokku puutuda, näitas Eesti NATO Ühingu poolt läbi viidud projekt «Riigikaitse ABC».

Eesti NATO Ühing korraldab 30. novembrist 2. detsembrini riigikaitse-alast haridusliku eesmärgiga projekti «Riigikaitse ABC», milles osaleb 100 kaheksandate ja üheksandate klasside õpilasi vene õppekeelega koolidest. Projektist võtab osa kolm kooli Ida-Virumaalt ning Tartust ning noorte huvi riigikaitseõpetuse vastu on väga suur.

«Iga aastaga on juurde tulnud neid koole, kus riigikaitset õpetatakse. Üha rohkem näitab huvi üles ka vene õppekeelega koolid,» ütles projekti korraldava Eesti NATO Ühingu juhataja Krista Mulenok. «Meie eesmärgiks ongi tutvustada riigikaitset ja selle õpetamist keskkoolides ning seeläbi viia noored lähemalt kokku kaitse-temaatika ning Eesti riigiga.»

Mulenok lisas, et ühingu juhataja sõnul oli huvi projektis osalemise vastu väga suur: «Näiteks Tartust oli praktilises laagris osalejaid rohkem kui algselt planeeritud, samuti oli suur huvi Ida-Virumaa koolides. Samal ajal tekitas noortes kõhklusi võimalik öine ülesanne.»

Riigikaitse ABC

Novembri algul korraldati kolmes osalevas koolis, Tartu Vene Lütseumis, Narva Kreenholmi Gümnaasiumis ning Kohtla-Järve Kesklinna Gümnaasiumis, teoreetilised koolitused riigikaitse alustest ning projekt lõpeb ühise kolme-päevase laagriga Tartus, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Rakendusuuringute Matkekeskuses. Projekti läbiviimist toetab kaitseministeerium.

Eesti NATO Ühing on kodanikuühendus, mis liidab üle 200 inimese erinevatelt elualadelt, kelle ühiseks eesmärgiks on tugevdada kodaniku sidet riigiga sh aidata kaasa rahva kaitsetahte kasvatamisele ning seeläbi riigi toimimispõhimõtete ja suveräänsuse tugevdamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles