Promenaadiviis ühendab häid inimesi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuletaja Hannes Varblane (vasakult) hakkas Ilmar Kruusamäe tohutu suurtest maalidest kõneldes otsima sobivat katkendit Mart Kivastiku raamatust «Presidendi lapsed». Teda kuulasid laua taga kunstnik Ilmar Kruusamäe, kujundusgraafik Aare Puus, kunstnik Ago Erepuu ja paljud teised, kes olid tulnud Kruusamäe näituse ja ühtlasi klubi Promenaadiviis avamisele.
Luuletaja Hannes Varblane (vasakult) hakkas Ilmar Kruusamäe tohutu suurtest maalidest kõneldes otsima sobivat katkendit Mart Kivastiku raamatust «Presidendi lapsed». Teda kuulasid laua taga kunstnik Ilmar Kruusamäe, kujundusgraafik Aare Puus, kunstnik Ago Erepuu ja paljud teised, kes olid tulnud Kruusamäe näituse ja ühtlasi klubi Promenaadiviis avamisele. Foto: Sille Annuk

Mõnikümmend kultuuritegelast ja lihtsalt kultuuriliste huvidega inimest on ilmutanud visadust, et omavahel mõni kord nädalas koos käia ja veini- või õlleklaasi taga juttu puhuda. Nüüd on nad uues kohas.

Novembri viimasel õhtul kogunes Ülikooli 1 hoonesse kunagise raamatukaupluse Teadus – hiljem oli seal Apollo ja lõpuks üks moeäri – ruumidesse seltskond, et avada Ilmar Kruusamäe maalide näitus. Väljapanekus on kuus suurt Kursi koolkonna kunstniku portreed.

Ühtaegu näituse avamisega käis sealsamas MTÜ Kultuuriselts uue klubi avamine. Seinad on sisekujundaja Martti Ruus loonud hunthalliks ja hiirhalliks, sisustuses on taaskasutusmööblit, sealhulgas tugitoolid kunagisest restoranist Tarvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles