Teedel piirab nähtavust tihe udu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeameti andmetel olid teeolud Eesti põhi- ja suurematel tugimaanteedel varahommikul valdavalt rahuldavad, kuid paiguti piiras nähtavust väga tihe udu.

Sõidujäljed olid enne kella kuut peamiselt soolamärjad või -niisked, kohati kuivad, sõidujälgede vahel oli soolalumesegu ning ka kinnisõidetud lund. Väiksematel teedel on teeolud keerulisemad, teatas maanteeamet.

Loode- ja Põhja-Eestis sadas hommikul ka kerget lund. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku 2,5 külmakraadist Lõuna-Eestis 8,5 külmakraadini Lääne-Eestis.

Ka politsei manitseb liiklejaid talviste teeolude tõttu ettevaatusele, soovitab arvestada libedusega, sõita teeoludele vastava kiirusega ja hoida piisavat pikivahet. Samuti tuletab politsei meelde, et sõidukitele tuleb paigaldada talverehvid, jalakäijatel aga harjuda uute liiklusoludega, teha ennast liikluses nähtavaks ning arvestada, et sõidukite pidurdusteekond on muutunud tavalisest pikemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles