Muuseumi uus direktor: näitused ise loovad publiku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Artel (32) on lõpetanud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 1998. aastal ning Eesti Kunstiakadeemia, kus ta kaitses 2009. aastal magistritöö «Rahvusvahelisest kunstist endises Ida-Euroopas».
Rael Artel (32) on lõpetanud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 1998. aastal ning Eesti Kunstiakadeemia, kus ta kaitses 2009. aastal magistritöö «Rahvusvahelisest kunstist endises Ida-Euroopas». Foto: Tanja Muravskaja

Rael Artel saab aprillist 2013 Tartu kunstimuuseumi direktoriks. Siinsetele küsimustele näituste ja kunstipubliku kohta vastas ta meilitsi Helsingist, kus tal oli lõppemas kuuajaline residentsiaeg.

Milliseid kogemusi andis galerii ehk näituste tegemise koha ehk projektiruumi ehk täieliku nimega Rael Artel Gallery: Non-Profit Project Space’i tegevus Kompanii tänavas Tartu linnaraamatukogu keldris kevadest 2006 jaanuarini 2009?

Soovitan kõigile, kes tahavad teada, mida tähendab näituste korraldamine, teha endale projektiruum! See on Eesti oludes, kus erialaseid töökohti napib, absoluutselt unikaalne ja väga õpetlik kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles