Eesmärgiks pole heaolu, vaid kasum

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Tervise­edenduse Assotsiatsiooni asepresident Anu Kasmel kinnitab: alkohol ei ole esmatarbekaup.
Maailma Tervise­edenduse Assotsiatsiooni asepresident Anu Kasmel kinnitab: alkohol ei ole esmatarbekaup. Foto: Mihkel Maripuu

Praeguse alkoholipoliitika eesmärgiks ei ole rahvastiku püsimajäämine, inimeste heaolu ega laste ellujäämine, vaid alkoholitootjate kasum, leiab Anu Kasmel, Maailma Terviseedenduse Assotsiatsiooni asepresident.

Tervishoiutöötajad tegid hiljuti ettepaneku tõsta lahjade alkohoolsete jookide aktsiis kangetega samale tasemele. Peate seda vajalikuks?

Lahjade alkohoolsete jookide peamine tarbijagrupp on noored inimesed. Lahjade alkoholitoodete kaudu läheb tee kangemate kasutamise suunas. Selleks et ennetada noorte inimeste sattumist alkoholi küüsi, on aktsiisi tõstmine kange alkoholi tasemele mõttekas ning seda teed on läinud enamik noorte tervise eest vastutavaid ja vastutustundlikke valitsusi ja riike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles