Koogi maiku pühadeleib

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühadeks 
valmis: Ivi-Els Schneider verandal äsja ahjust võetud tummise jõululeivaga.
Pühadeks valmis: Ivi-Els Schneider verandal äsja ahjust võetud tummise jõululeivaga. Foto: Peeter Langovits

Magusa jõululeiva võib nädalaid enne pühi valmis teha ja oma aega ootama jätta. Nagu hea vein, läheb seegi seistes aina paremaks, teab sisearhitekt Ivi-Els Schneider, kes seda juba aastaid küpsetanud on.

See oli ligi kümne aasta eest, kui sisearhitekt Ivi-Els Schneider ühest ajakirjast magusa jõululeiva retsepti leidis. Tundus kuidagi oma, ehkki näiteks ehedat rukkileiba pole tugeva köögigeeniga naine seniajani küpsetanud.

Õigupoolest polegi see leib, pigem midagi inglaste tummise jõulukoogi sarnast. Ainult et peale nisujahu käivad sinna ka rukkijahu ja nisukliid ning brändi asemel niisutavad seda Vana Tallinna liköör ja rumm. Traditsioonilisest Eesti rukkileivast eristab magusat jõululeiba aga asjaolu, et seda ei kergita mitte juuretis, vaid pärm.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles