Eesti on Põhja-Korea raketikatsetuse vastu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea rakett
Põhja-Korea rakett Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Põhja-Korea plaan korraldada ajavahemikul 10.-22. detsembrini raketikatsetus vastuolus rahvusvahelise õigusega.

Raketikatsetus rikuks muu hulgas ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonidega 1718 ja 1874 sätestatut,» märkis Paet. «Samuti halvendaks see julgeolekuolukorda regioonis ning muudaks keerulisemaks tuumaküsimusele rahumeelse lahenduse leidmise.»

Paet lisas, et rahu ja stabiilsus Korea poolsaarel on terve rahvusvahelise kogukonna huvides. «Põhja-Korea peab loobuma raketikatsetuse plaanist,» ütles Paet.

Põhja-Korea teatas eelmisel nädalal, et korraldab ajavahemikus 10.-22. detsembrini katsetuse, mille eesmärgiks on saata orbiidile satelliit. Eelmine vastav katse käesoleva aasta aprillis ebaõnnestus. USA ja Lõuna-Korea hinnangul on tegemist kontinentidevahelise raketi katsetusega, mida Põhja-Korea on aastaid välja töötanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles