Gerd Kanter võib saada Tallinna teenetemärgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas teha volikogule ettepaneku anda Tallinnale osutatud eriliste teenete eest Tallinna teenetemärk 22 silmapaistvale isikule.


Volikogu otsuse eelnõu kohaselt antakse Tallinna teenetemärk 2009. aastal olümpiavõitjale ja maailmameistrile kettaheites Gerd Kanterile, festivali «Kuldne mask» eestvedajale ja korraldajale Svetlana Jantšekile ning Tallinna linnapeale aastatel 2005-2007, Euroopa Rohelise Pealinna idee ellukutsujale Jüri Ratasele, teatas Raepress.

Linnavalitsuse ettepaneku kohaselt pälvivad teenetemärgi ka vaba ühiskonna ja demokraatia arendaja Rein Ruutsoo, Tallinna kohaliku omavalitsuse aktiivne edendaja Toomas Sepp, linnaplaneerimise arendaja ja endine linna peaarhitekt Igor Volkov, Tallinna vanalinna kui ülemaailmse tähtsusega ajaloopärandi väärtustaja Kersti Nigesen, keskaja päevade korraldaja ning Eesti rahvusliku käsitöö traditsioonide hoidja ja arendaja Liivi Soova, edukas kommunaalmajanduse valdkonna arendaja Tallinnas Ain Valdmann, kauaaegne ja tulemuslik kohaliku omavalitsuse asutuste ja riigiasutuste juht Raik Saart.

Tallinna tunnustuse osaliseks saavad veel linna sotsiaalhoolekandesüsteemi aktiivne arendaja Kersti Põldemaa, noorsootöö edendaja Eve Annus, kauaaegne tulemuslik haiglajuht Ralf Allikvee, Tallinna ühistranspordi pikaajaline arendaja Hugo Linholm, linnaliinide bussijuht, kauaaegne linnakodanike eeskujulik teenindaja Väinu Kaabel, kauaaegsed linnateenistujad Tiiu Hurt ja Sirje Meidra, Tallinna ettevõtluse, majanduse ja turismi arendaja Aleksander Kofkin, tulemuslik ettevõtluse arendaja Jüri Riives, majanduse ja hariduse arendaja Hanon Barabaner, ortopeedia arendaja ja oma koolkonna kujundaja Arne-Lembit Kööp ning kauaaegne treener-pedagoog Reet Krieger.

Tallinna teenetemärk on antud alates 1995. aastast kokku 137 isikule. Esimest korda annavad linnavolikogu esimees ja linnapea vapimärgid ja teenetemärgid autasustatavale kätte Tallinna Raekojas Tallinna linna päeval 15. mail.

Taotlusi vapimärgi või teenetemärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel. Vapi- ja teenetemärkide andmise otsustab linnavolikogu, eelnevalt esitab linnavalitsus linnavolikogule omapoolsed ettepanekud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles