Koolijuhi valimine lõhestas Jõgeva

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel korral jäi suurema (600 õpilast) ja vanema (1945. aastast) kooli juht, Jõgeva gümnaasiumi direktor Taisto Liivand peale. Linnapea ja paljude jõgevalaste meelest võiks mõlemad kõrvale astuda ning ühiskooli juhiks võiks saada keegi, kes pole Jõgevalt.
Sel korral jäi suurema (600 õpilast) ja vanema (1945. aastast) kooli juht, Jõgeva gümnaasiumi direktor Taisto Liivand peale. Linnapea ja paljude jõgevalaste meelest võiks mõlemad kõrvale astuda ning ühiskooli juhiks võiks saada keegi, kes pole Jõgevalt. Foto: Anatoli Makarevitš / Vooremaa

Jõgeva koolireform, mis teeb kahest gümnaasiumist ühe põhikooli ja ühe riigigümnaasiumi, on uue põhikoolijuhi valimisega nii kirglikuks muutunud, et nädala pärast tõenäoliselt kukub linnas Reformierakonna ja IRLi koalitsioon.

Novembri lõpus selgus, et linnavõimu moodustatud komisjon valis uue põhikooli direktoriks 1989. aastast Jõgeva gümnaasiumi juhtinud Taisto Liivandi. 1990. aastast naaberkooli, Jõgeva ühisgümnaasiumi juhtinud Jüri Toit jäi talle alla ning esitas valimiskomisjoni koosseisu juriidilistele vigadele viidates protesti ja on valmis kohtusse minema.

«Oleme naabrimehega ikka olnud nagu «Tões ja õiguses» Andres ja Pearu,» võrdles seekordne võidumees Liivandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles