Õpetaja astub suurema klassi ette

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kas peame klassid jälle täis tuupima ja tugispetsialistid lahti laskma, oli Tartu abilinnapea Tiia Teppan nõutu pärast infopäeva, kus räägiti koole ees ootavatest muutustest. Koolielus on küsimärke rohkem kui selgust, tõdesid ka teised osalejad.

«Tahetakse teha hästi, aga välja kukub nagu alati,» kirjeldas Veeriku kooli direktor Ruth Ahven tunnet, mis tekkis tal haridus- ja teadusministeeriumi infopäeval, kus selgitati Tartu- ja Jõgevamaa kooli- ning omavalitsusjuhtidele õpetajate palgatõusu ja riigieelarvest tulevaid haridustoetusi.

«Õpetajate palgatõus on suur küsimärk, tugispetsialistide saatus on teadmata ja klassi õpilaste uus keskmine arv tekitab kõhklusi,» selgitas direktor. «Kardan, et põhikooli vanimas astmes ei tule meil mõnes klassis õpilaste uus keskmine täis. Kui liidaksime kaks klassi, saaksime 40 õpilasega klassi, aga see pole ju õige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles