Politsei hoiatab kelmidele raha andmise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm. Foto: Eda Meresmaa/Õhtuleht

Pärnust on tänase päeva jooksul laekunud politseile seitse teadet selle kohta, et väidetavalt õnnetusse sattunud sugulase ebamugavustest päästmiseks on kelmid palunud inimestelt raha.  


Täna pärastlõunal on Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusele teada antud seitsmest juhtumist Pärnu linnas, mis sarnanevad möödunud aastast tuttavale niinimetatud libapolitseinike petuskeemile, teatas prefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemkomissar Kaja Kukk.

Inimesed teatasid, et helistanud on vene keelt kõnelev meesterahvas, kes on teada andnud, et lähisugulase, kes on sattunud õnnetusse, päästmiseks on vaja maksta raha. Sel moel andvat sugulast ebamugavatest sekeldustest säästa.

Ühe juhtumi puhul eakas naisterahvas maksis nõutud summa, ülejäänud juhtudel jäi asi katse staadiumisse, sest toimuvast teavitati politseid.

Pärnu politseiprefektuur soovitab kõigist analoogsetest juhtumitest teavitada kohe politseid ning raha mitte mingil juhul maksta. Hoiatav info soovitatakse edastada ka vene keelt kõnelevatele eakatele lähisugulastele ja tuttavatele, et hoida ära nende langemine petturite ohvreiks.

Juhtumite osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles