Grillimine otse lumehanges

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi talvine grillimine eeldab selle töö ettevõtjalt suuremat tähelepanu ja täpsust, võib hetkeks ahju valvama jätta näiteks ka lumememme, keda suvel kusagilt abiks võtta pole. Kui lubate talle, et tema ninaporgandit koos paprika ja sibulaga restile ei pane, on ta hea meelega isegi hilisõhtul nõus ahju kõrval kükitama.
Kuigi talvine grillimine eeldab selle töö ettevõtjalt suuremat tähelepanu ja täpsust, võib hetkeks ahju valvama jätta näiteks ka lumememme, keda suvel kusagilt abiks võtta pole. Kui lubate talle, et tema ninaporgandit koos paprika ja sibulaga restile ei pane, on ta hea meelega isegi hilisõhtul nõus ahju kõrval kükitama. Foto: Küllike Rooväli

Ka talvisel ajal saab õues edukalt liha ning puu- ja köögivilju grillida, tuleb vaid teada paari nippi.

Talvise grillimise puhul ei loe mitte niivõrd külmakraadid, vaid tuul, sest see jahutab külmast märksa enam, rääkis Santa Maria profikokk Ilmar Räni, kes on ise aastaid talviti õues grillinud.

Kuigi kokk odavaid kuppelgrille nende liiga väikese süvise tõttu ei soovita, saab ka nendega külmal ajal hanges grillida. «Viskate lumehangest paar labidatäit lund ära, et maapind oleks väljas, ja panete sinna madalate jalgadega grilli,» jagas ta näpunäiteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles