Lauljad on lahinguks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WAFist MOPiks?
WAFist MOPiks? Foto: ERR

Saate «Laululahing» teises poolfinaalis on täna vastamisi Haapsalu kammerkoor, WAF-koor ja Kambja laulukoor Läte. Žürii üllatusliige on Lydia Rahula.


Kui Kambja laulukooril on olnud aega «Laululahingu» karussellist natuke hinge tõmmata, siis Haapsalu kammerkoor ja WAF-koor pole veel rattalt maha saanud. Vahe eelvoorusaate ja eelseisva poolfinaali vahel jäi liialt lühikeseks. Kambja laulukoor Läte osales «Laululahingu» esimeses saates ja pääses edasi publiku lemmikuna. Haapsalu kammerkoor võitis samuti televaatajate südamed ning WAF-koor pääses edasi žürii otsusega. (PM)



WAFist MOPiks?


Koori We Are Family (WAF) esimese vooru laul on ansambli Mahavok «On läinud aastad», mis lauljate sõnul annab neile võimaluse näidata ka oma emotsionaalsemat ja õrnemat poolt. «Selle laulu originaalesitus Kare Kauksi poolt on meeletult ilus.



Kare Kauks oli ka kahe meie koorijuhi erialaõpetaja ning see teeb meie jaoks asja veelgi erilisemaks,» kirjutavad lauljad koori blogis. Koorile etteantud seadesse tegid WAFi koorijuhid mitu muudatust. «Lõpuks polnud enam kellelgi eriti mõtet nooti jälgidagi!» Ühtlasi on koor saanud ettepanekuid vahetada oma ingliskeelne nimi WAF eestikeelse MOPi ehk siis Me Oleme Perekond vastu.


«Meie uues loos on koht, kus pool koori laulab «dõp-dõp-dõp», aga proovi lõppedes jõudsime hoopis variandini «mop-mop-mop». Sellised pisikesed killud teevad töö palju lõbusamaks,» leiavad lauljad. Kuna tegemist on solistidest koosneva kooriga, oli päris keeruline otsustada, kes saab laulus soolot laulda. «Lõpuks siiski leidsime kõige sobivama variandi.»


Loomulikult on ka noori entusiastlikke WAF-koori lauljaid vahel tabanud kerge roidumus, kuid nendest on ühiste jõududega üle saadud.



Kiired õppijad


Kambja laulukoor Läte esitab homses poolfinaalis ansambli Rock Hotel pala «Ühe õhtu tähed». Koorilaulja Maarja Antoni sõnul on neil saates väga tugevad vastased, kuid Kambja lauljad on lahinguks valmis. «Anname endast parima nagu alati. Meeleolu on kõigil kõrgel ja oleme entusiasmi täis,» kinnitas ta. Laulu sõnad olid tuttavad ja said Maarja Antoni sõnul kõigil kiirelt selgeks. Õppida on tulnud liikumist. Stilistika osas lubab ta, et järgivad oma senist klassikalist joont.



Harjutamine teeb meistriks


Haapsalu kammerkoori kodune õpitükk oli Urmas Alenderi ja ansambli Ruja repertuaarist pärit «Tango». Haapsalu lauljate sõnul on sel korral mõnes mõttes kergem minna – tead juba, mis ees ootab. Ühtlasi loodavad nad, et õhkkond sel päeval on sama sõbralik ja rõõmus kui eelmisel korral.



 Igatahes on Valge Daami linna laulikud kindlad, et tublide dirigentide ja toreda liikumisjuhi kaasabil saab «Tangost» vahva koorilugu. «Ega siin mingeid imenippe pole vaja välja mõelda, harjutamine teeb ju teadupärast meistriks. Ja harjutama oleme me kõvad!» kinnitavad lauljad. «Mingile sobivale Uraani ja Neptuuni seisule või muule ilmaimele me kindlasti lootma ei jää, vaid kasutame maksimaalselt ära meile jäänud aega, nii pole kahtlustki suurepärases tulemuses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles