Pärast lõppu tuli kunst

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galeriis Noorus (Riia 11) avati eile Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna kolmanda ja neljanda kursuse üliõpilaste tööde näitus «Pärast lõppu».
Galeriis Noorus (Riia 11) avati eile Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna kolmanda ja neljanda kursuse üliõpilaste tööde näitus «Pärast lõppu». Foto: Margus Ansu

Galeriis Noorus (Riia 11) avati eile Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna kolmanda ja neljanda kursuse üliõpilaste tööde näitus «Pärast lõppu», mille valmimist juhendas Tartu Ülikooli maaliosakonna lektor ja kõrgema kunstikooli külalisõppejõud Jüri Kask (keskel).

«Näitusel esitletakse loomingulise projekti raames tehtud töid, mis on etteantud formaadis 90 x 90 cm ja piiritletud teemal, kuid sisuliselt täiesti vabade lahendustega,» märkis Kask. ««Pärast lõppu» tuleb kunst, kokkuvõte, esitlus, aruanne – see võib olla semestri, vana aasta või töö lõpp või kasvõi viimsepäeva kohus.»

Tudengite eesmärk oli kujundi komponeerimine. Kujundiks tuli muuta värv, vorm, rütm, joon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles