Tardieu-Laurent, Rhône’i oru veinipagar

, veiniajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janutekitav vaatepilt: tammevaadid on Tardieu-Laurenti peamised tööriistad.
Janutekitav vaatepilt: tammevaadid on Tardieu-Laurenti peamised tööriistad. Foto: Erakogu

Need joogid meenutavad kikivarvul kõndivat karu: pudelis on küll tunda loksuva ainese rohmakat massiivsust, ometi ei näita see kohe oma vägevat iseloomu. Elegants ärkab aastatega.

Veini valmistamiseks on vaja viinamarju. Viinamarjad kasvavad viinaaias. Kui aga juhtub, et marju veini valmistamiseks endal ei ole, tuleb need loomulikult kuskilt osta.

Michel Tardieul, kes 1994. aastal asutas koos Dominique Laurentiga veinimaja, ei ole endal endiselt ainsatki viinapuud, kuid see pole takistanud teda vähem kui kahekümne aastaga tõusmast üheks Rhône’i oru mainekamaks kvaliteetveini tootjaks. Seda kinnitavad sajapalliskaalal 90 ja 96 vahele jäävad punktid kõikvõimalikel viimaste aastate hindamistel maailma eri paigus ja järjepidev kuulumine veiniajakirjade maailma saja parima veinitootja edetabelitesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles