Poolakad tabasid kõrge Talibani komandöri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolakad Afganistanis.
Poolakad Afganistanis. Foto: SCANPIX

Poola ja Afganistani sõduritel õnnestus ühisoperatsiooni käigus Ghazni provintsis Spinde kõla lähistel kinni püüda oluline Afganistani Talibani liider Abdul Kabir, kirjutab Poola raadio koduleht.


Kabiri peetakse üheks selle piirkonna aktiivsemaks mässuliste komandöriks. Teda peetakse ka vastutavaks 2011. aasta detsembris Ghaznis korraga kuue Poola sõduri elu nõudnud ja sama aasta augustis ühe poolaka tapnud teeäärsete pommide paneku eest.

«Teda süüdistatakse süütute afgaani tsiviilisikute massimõrvas ning ka kohalike ametnike ja kohalike politseinike röövimistes ja julmades mõrvades,» ütles Afganistanis teeniva Poola kontingendi pressiohvitser kapten Janusz Blaszczak.

«Samuti on tema süüdistuste hulgas ka inimröövide korraldamine lunaraha nõudmise eesmärgil ning tsiviil- ja Afganistani julgeolekujõudude konvoide vastu rünnakute korraldamine,» lisas Blaszczak.

54-aastane Kabir vahistati ööl vastu 5. jaanuari, röövimiskatse ajal.

Poola kaitseministeeriumi teatel seisis Kabiri nimi viimased viis aastat Afganistani kümne kõige tagaotsituma isiku nimekirjas.

Poola saatis oma sõdurid Afganistani NATO rahvusvahelistesse julgeolekuabijõududesse 2002. aastal. Alates sellest ajast on seal langenud 37 poolakat. Praeguse seisuga teenib ISAFis 1770 poolakat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles