Küüt: politsei ei tohi politiseeruda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti juhi ametist taanduv Raivo Küüt rõhutas, et tema järglane ei tohi organisatsioonil politiseeruda lasta.

«Politseijuhi puhul on väga oluline vältida organisatsiooni politiseerumise ohtu,» sõnas Küüt politseiajakirjale Radar antud intervjuus. «Sestap on seda ametikohta sellisena hoitud, et ta ei ole päris avatud. Nüüd lüüakse uks väga selgelt lahti.»

«Ma ei ütle, et see risk realiseerub, arvan, et kõigil praegustel juhtidel meie valdkonnas on piisavalt riigimehelikkust. Alati võime ju öelda, et kui mitte nemad täna, siis keegi teine homme. Niisuguste aspektidega peab arvestama. Et ei läheks nii, et panime kolm ametit kokku, saime valdkondade kaupa asemele neli uut ja mis see organisatsiooni juht siis nüüd muud ongi kui poliitik,» rääkis Küüt.

Ta lisas, et praeguses arenguetapis saaks PPA juhtimisega hakkama ka väljast tulev inimene. «Esmane ülesehitus on ikkagi praeguseks juba seljataga ning organisatsiooni selgroog on kandma hakanud. Palju paksu segadust ja raskust jääb minevikku ning uus juht saab päris mõistlikult platvormilt hakata edasi liikuma, et ehitada seda organisatsiooni nii nagu vaja, ühtse eesmärgi, ühtsete väärtuste nimel,» rääkis Küüt.

Tema hinnangul  võib kõrvalt tuleval inimesel olla lihtsam seda teha, sest üks ühendamise raskusi oli see, et peadirektor pärines ühest varasemast ametist. «Sellises olukorras võid kas või köiel tantsida, aga seda kahtlust, et oled oma otsustes kallutatud, ikka maha ei raputa,» ütles Küüt.

Politseijuht ütles, et soovib oma järglasele kainet meelt ja külma närvi, kuna organisatsioon on keerukas ja puutub erinevatel tasanditel kokku väga suure hulgaga elanikkonnast, et mitte öelda igaühega. «Otsused, mis tuleb teha, tuleb kohati langetada väga kiiresti. Selleks peab olema närvi. Ja kindlasti tuleb hoida koos seda meeskonda, et erinevad valdkonnad töötaksid ühtse tervikuna,» rääkis Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles