Dresen: sai tehtud rohkemgi, kui loodetud

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Dresen ennustas, et juba lähiajal õnnestub valmis ehitada ka Lennusadama muuseumi viimane osa ning rannapromenaad, mis ühendaks muuseumi linnaga.
Urmas Dresen ennustas, et juba lähiajal õnnestub valmis ehitada ka Lennusadama muuseumi viimane osa ning rannapromenaad, mis ühendaks muuseumi linnaga. Foto: Peeter Langovits

Möödunud suvel helises Lennusadamas vana purjelaeva Blue Sirius purseri telefon. Helistati riigikogust, kuhu üks komisjon väliskülalisi ootas. Küsiti laevasõiduvõimaluste kohta ajaloolisel purjelaeval, aga päriti veel, kas oleks võimalik ka giidi tellida.

«Me oleme kuulnud, et teil on seal sadamas üks väga hea giid, keegi Dresen. Kas ta on kallis ja kas teda saaks?» oli küsimus, mille üle laevameeskond veel nädalaid nalja heitis.

Postimehe aasta inimene 2012 Urmas Dresen muheleb seda kuuldes habemesse ja tõdeb, et kui ligi kuus aastat kestnud meremuuseumi Lennusadama ekspositsiooni ehituse kaks esimest järku valmis said, sai temast tõepoolest suures osas giid, sest kes ikka oskab asjast rohkem rääkida kui selle algusest peale väljamõtleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles