Eesti hoiuste intressimäärad on euroala madalaimad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hoiustajad saavad pankadelt teiste riikidega võrreldes madalamat intressi.
Eesti hoiustajad saavad pankadelt teiste riikidega võrreldes madalamat intressi. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Rekordmadalate intressimäärade tõttu on hoiustajad niigi kehvas seisus, kuid võrreldes teiste eurotsooni riikidega on Eesti hoiustajad veel halvemas olukorras, sest pankade pakutavad hoiuste intressimäärad on teiste eurotsooni riikide omadest madalamad.

Kui Postimees aasta tagasi samal teemal kirjutas, olid hoiuste intressimäärad meie pankade omadest madalamad vaid mõnedes kõrgeima reitinguga (AAA) riikide pankades – Belgias, Saksamaal ja Luksemburgis. Praegu on meie üleööhoiuste ja kodumajapidamiste hoiuste intressimäärad eurotsooni madalaimad.

Euroopa Keskpanga statistika järgi oli kodumajapidamiste kuni aastase tähtajaga hoiuste keskmine intressimäär Eestis 0,37 protsenti. Eestile järgnes Luksemburg (0,39 protsenti), Austria (0,89 protsenti) ja Belgia (0,99 protsenti). Ülejäänud eurotsooni riikides on intressimäär keskmiselt üle ühe protsendi ja rohkemgi. Kreeka eraisikutest hoiustajatele maksavad pangad keskmiselt 4,59 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles