SDE valis volikogu esimeheks Jüri Morozovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Morozov
Jüri Morozov Foto: Valimised

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu valis pühapäeval oma esimeheks erakonna pikaajalise liikme, Jõgevamaa Saare valla vallavanema Jüri Morozovi.

Volikogu aseesimeheks valiti riigikogu liige Helmen Kütt, kes on varem muuhulgas olnud Viljandi abilinnapea.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles volikogu ees, et valimiskampaaniaks kulutatud raha mõjutab Eestis otseselt valimistulemusi. «Seetõttu ei määra poliitilist päevakorda niivõrd konkureerivate poliitiliste jõudude ideed ja visioonid, vaid rahastajate huvid,» lausus Mikser.

Sotsid rõhutasid, et eriti ohtlikuks muutub raha mõju kasv poliitiliste otsuste üle siis, kui erakondi rahastatakse varjatult. Seetõttu on erakond teinud mitmeid ettepanekuid valimiskampaaniate mahu piiramiseks ja rahastamisreeglite järgimise kontrolli parandamiseks.

Juba 2010. aastal toimus riigikogus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna eestvedamisel riiklikult tähtsa küsimusena arutelu erakondade rahastamise üle. SDE on korduvalt esitanud riigikogu menetlusse eelnõusid, millega kehtestataks kampaaniakuludele konkreetne ja kontrollitav ülempiir.

«Valitsus on aga ennekõike silma kinni pigistanud ja keeldunud senist kurssi muutmast. Sotsiaaldemokraadid rõhutavad, et mitte ainult valed otsused, vaid ka otsustamatus toob endaga kaasa poliitilise vastutuse,» seisab erakonna volikogu avalduses kampaaniakulude piirangu seadmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles