IRL: riigiasutuste kolimine tugevdab maakonnakeskusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus toetas Helir-Valdor Seedri ettepanekut kolida riigiasutusi Tallinnast välja ning aidata sellega kaasa maakonnakeskuste tugevdamisele.

IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnul toetab IRL omavalitsusreformi, mis seisneb tugevatele tõmbekeskustele panustamises. Riigiasutuste Tallinnast välja kolimine on tema sõnul hea võimalus tööhõive elavdamiseks ja tugevate tõmbekeskuste tekkimise soodustamiseks.

«Ei ole veenvaid argumente, miks peaaegu kõikide riigiasutuste peakontorid peaksid asuma Tallinnas. Viimastel aastatel on selles osas astutud ka konkreetseid samme - vanglate osakonna kolimine Jõhvi, Maaelu Edendamise Sihtasutuse üleviimine Viljandisse, paar aastat tagasi viisime me oma maavalitsuste ühtse raamatupidamiskeskuse ka Viljandisse. Täna valmistatakse ette ka sisekaitseakadeemia viimist Ida-Virumaale, mis oleks sellele piirkonnale kindlasti oluliseks arengumootoriks,» rääkis Reinsalu.

Ta rõhutas, et tugevad keskused mõjutavad kogu piirkonna arengut. «Riigiasutuste üleviimine maakonnakeskustesse tähendab selle piirkonna jaoks suure hulga kõrgelt kvalifitseeritud ja ka võrdlemisi hästi tasustatud töökohtade lisandumist. See tähendab, et inimesed saavad kohapeal teha erialast tööd ja ei pea selleks pealinna kolima,» sõnas Reinsalu.

«Tööalane pendelränne ei tohiks olla üksnes Tallinna-suunaline,» arvas Reinsalu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles