Ergma: poliitiline eliit pole oma vastutuse suurust mõistnud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma hinnangul on Eesti poliitilise eliidi enesehinnang kõrge, kuid samas pole rahvalt mandaadi saanud võimuesindajad mõistnud oma vastutuse suurust.

Riigikogu 90. aastapäeva juubeli puhul peetud kõnes sõnas parlamendi esimees Ene Ergma, et tänavusel kahtede valimiste aastal peaks Eesti poliitiline eliit vabanema ebasiirusest tegeliku olukorra kirjeldamisel ning passiivsusest sellest väljapääsu otsimises ja eesmärkide sõnastamisel.

«Meie eliidi ja eriti poliitilise eliidi enesehinnang on kõrge, kuid poliitiline eliit ei määratle ennast küllalt jõuliselt selle vastutuse kandjana, milleks rahvalt mandaat on saadud,» tõdes Ergma oma kõnes.

Ta toonitas, et Eesti riigi püsimajäämine ei ole iseenesestmõistetav ning praegune kriis ei lähe mööda iseenesest. «Ainult aeg ja võimalused mööduvad iseenesest,» tõdes ta.

Ta rõhutas, et Eesti inimesed on saadikuid usaldanud olema võimuorgan, kes neid juhib.

«Eesti vajab praegu edasiminekuks kiireid otsuseid, mis tagavad inimestele töökohad, peredele turvatunde ning tasakaalu riigi rahakotis. Need väärtused on kindlasti olulisemad erakonna või iseenda populaarsusest. Olgu meil jõudu seda meeles pidada!» rääkis riigikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles