Liiklushuligaanist algaja autojuht saadeti trellide taha

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: Mihkel Maripuu

Ida prefektuuri liikluspolitseinikud tabasid sel nädalal Lüganuse vallas sõiduauto roolist algaja juhi, kellel tuvastati lisaks kiiruseületamisele veel mitmeid liiklusrikkumisi.

14. jaanuari pärastlõunal märkasid Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse ametnikud Lüganuse vallas Tallinna-Narva maanteel kihutavat sõiduautot Volvo, mille kiiruseks mõõdeti 142 km/h. Antud teelõigul oli suurimaks lubatud kiiruseks 70 km/h.

Autot juhtis 32aastane mees, kellel on esmane juhtimisõigus, algaja juhi tunnusmärgid aga sõidukil puudusid. Lisaks tuvastasid liikluspolitseinikud, et sõiduk oli nõuetekohaselt ümberregistreerimata ja liiklusrikkuja tegi möödasõitu teelõigul, kus see ei ole liikluseeskirjade järgi lubatud ning seda keelab ka vastav liiklusmärk.

Mehe liiklusrikkumiste suhtes algatas politsei väärteomenetluse.

Et meest on ka varasemalt liiklusrikkumiste eest karistatud, siis teisipäeval toimunud kohtuistungil mõisteti mehele karistuseks 15 päeva aresti ja tal peatati kuueks kuuks mootorsõiduki juhtimisõigus.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalve talituse juhi Annika Elmi sõnul peavad inimesed liikluses olema tähelepanelikud, eriti esmast juhtimisõigust omavad juhid, kellel puudub sõiduki juhtimise kogemus.

«Neil tuleb endale aru anda, et oma mõtlematute tegudega panevad nad lisaks endale ka ohtu teised liiklejad,» ütles Elm. Ta lisas, et inimelude säästmiseks jätkab politsei mittekuulekate juhtide suhtes rangekäelist hoiakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles