Tasuta sõidutamise kohustus nörritab juhti

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuht Heiki Truuvelt ütles, et igal kuul jääb tal Karksi-Nuia ja Tar­tu liinil saamata sadu eurosid, sest riik kohustab puuetega inimesi vedama tasuta. Hüvitist pole selle eest ette nähtud.
Bussijuht Heiki Truuvelt ütles, et igal kuul jääb tal Karksi-Nuia ja Tar­tu liinil saamata sadu eurosid, sest riik kohustab puuetega inimesi vedama tasuta. Hüvitist pole selle eest ette nähtud. Foto: Margus Ansu

Väike bussiettevõtja pöördus õiguskantsleri poole, sest peab ebaõiglaseks riigi pandud kohustust vedada sügava puudega inimesi tasuta, kuigi seda ei hüvita ettevõtjale keegi.

Karksi-Nuia bussijuht Heiki Truuvelt on kokku arvanud, et mõnes kuus jääb tal sel põhjusel saamata isegi 400 eurot, mis on füüsilisest isikust ettevõtjale suur raha.

Ta toob näite, et tavapilet tema liinil Karksi-Nuiast Tartusse on 5.50 eurot ots, aga kuna nullpileteid tuleb sõiduga anda kaks ja sama palju ka tagasiteel, teeb juba see 22 saamata eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles