Külameest lämmatab tehase kompost

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talumees Taavet Peebo pole haisvast naabrusest suuremas vaimustuses ja kardab, et sulavesi viib haisutekitaja lõpuks merre.  Koormaid tuleb aga järjest juurde.Fotod:
Talumees Taavet Peebo pole haisvast naabrusest suuremas vaimustuses ja kardab, et sulavesi viib haisutekitaja lõpuks merre. Koormaid tuleb aga järjest juurde.Fotod: Foto: Andres Haabu

Kunda lähedal asuva Marinu küla mehe mõõt on täis – puitmassitehas laseb tema maa kõrvale tuua hunnikute viisi tootmisest üle jäänud materjalist tehtud komposti, mis haiseb jubedalt. Mees kardab, et sula tulekul hakkab see keskkonda reostama.

Põlluserva veetakse ASi Estonian Cell tootmises tekkivat komposti. Täpsemalt: haavapuu koore ja puitmassi tootmise reoveesette komposteerimise materjali. Tehase kinnitusel on kompost keskkonnale ohutu ja põhjalikult uuritud ning tehase tootmisprotsess sertifitseeritud. Kompost küntakse maasse pärast lume sulamist. Seni levitavad aunad aga vänget haisu.

«Siia tassitakse eesti keeli väljendudes sulas***a, mis jääb üle tselluloosi tootmisest,» on Rebasemäe talus elav Taavet Peebo püha viha täis. Nimelt hakkasid paari nädala eest tema maa kõrval asuvale krundile kerkima kõrged pruuni värvi hunnikud, kust tuul õige suuna korral naabrile lämmatavat haisu koduhoovi paiskab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles