Sillamäel kogutakse allkirju ametnike hüvitiste vastu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe.
Sillamäe. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Sillamäel kogutakse linnavolikogu fraktsiooni Linnaliit algatusel elanike allkirju volikogu liikmetele adresseeritud pöördumisele, mis sisaldab ettepanekut tühistada 2002. aastal vastu võetud otsus linnavolikogu esimehele, linnapeale ja linnavalitsuse liikmetele hüvitiste maksmisest nende ametist lahkumisel.

Pöördumises on öeldud, et sotsiaalmajandusliku olukorra halvenemise ja linnaelanike üldise vaesumise taustal paistab hüvitiste maksmine põhjendamatu, kirjutab Põhjarannik.

Oma seaduslikku õigust kasutades teevad allakirjutanud ettepaneku tunnistada kohaliku omavalitsuse seaduse §32 lg 1 alusel kehtetuks linnavolikogu 2002. a 29. augusti määrus, milles sätestati hüvitiste summad.

Allkirjade kogumise algatasid linlased pärast seda, kui Sillamäe veebilehel www.molodoi.ee ilmus volikogu tsentristlikule enamusele opositsioonilise fraktsiooni Linnaliit liikme Igor Suharukovi kirjutis, kus kõnealust määrust selgitati.

Määruses seisab, et ametist vabastamisel saavad linnavolikogu esimees, linnapea ja volikogu liikmed, kokku kuus inimest, hüvitist kolme kuupalga ulatuses, kui isik on töötanud selles ametis kaks kuni kaheksa aastat, ning kuue kuupalga ulatuses, kui isik on töötanud selles ametis üle kaheksa aasta.

Ametnike palkadest lähtudes arvutas Suharukov välja, et näiteks Jelena Koršunova saaks ametist vabastamisel linnalt hüvitist kolme kuupalga ulatuses ehk 6330 eurot, aselinnapea Aleksandr Kanev 5454 eurot jne.

Edasi selgitab Suharukov, millistel tingimustel ametist vabastamisel linnavolikogu määrus hüvitist ette näeb: esiteks volituste lõppemisel, teiseks töötaja algatusel tervisliku seisundi tõttu, mis ei võimalda pidevalt oma ametikohuseid täita. Kõige huvitavam punkt on Suharukovi meelest kolmas, mis räägib umbusaldusavaldusest. «Kas kujutate endale ette, et vargusega vahele jäänud laoülem vallandatakse usalduse kaotuse tõttu… ja makstakse hüvitist?» imestab rahvasaadik.

Sillamäe linnavolikogu esimehe asetäitja Aleksei Voronov leiab, et linnaelu küsimuste lahendamisega seotud tegevus väärib hüvitist ja see on üks stiimulitest, mis sunnib töötama võimalikult efektiivselt. Opositsiooni seisukohta selles küsimuses peab Aleksei Voronov populismiks, mille eesmärgiks on koguda hääli eelseisvatel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles