Lubatud kokkuhoid jäi soojustatud korteris tulemata

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisavahe 59 maja on saanud pärast renoveerimist uue soojustuse ja ilusa välimuse, kuid esimese korruse elanikud kurdavad, et lubatud kokkuhoidu pole kallis töö toonud.
Mõisavahe 59 maja on saanud pärast renoveerimist uue soojustuse ja ilusa välimuse, kuid esimese korruse elanikud kurdavad, et lubatud kokkuhoidu pole kallis töö toonud. Foto: Margus Ansu

Annelinna lõpus möödunud aastal Kredexi laenuga renoveeritud kortermaja esimese korruse elanikud on pettunud, sest ühistu juhatuse lubatud küttekulude vähenemist pole tulnud. Küll on aga lisandunud igakuine kopsakas laenumakse.

«Miks küll see Kredexi laen inimestele peale suruti? See on üks suur pettus! Oleme nüüd kolmandat kuud maksnud seda laenu ja kütet, ning tuleb välja, et asi läheb veel kallimaks ja korter on hoopis külmem,» kurtis Tartu Postimehele muret Mõisavahe tänava elanik Leida Vavrenjuk.

Esimese korruse neljatoalises korteris pensionipõlve pidav Leida Vavrenjuk ja tema abikaasa Viktor on südamest pettunud, kuna ühistu koosolekutel räägiti enne renoveerimisotsuse tegemist hoopis teist juttu. Korteriühistu juhatuse koostatud paberil on must valgel kirjas, et pärast maja terviklikku renoveerimist säästetakse küttekuludelt 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles