Küsitlus: Tallinna lasteaednikud ootavad palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedades ei jätku pärast rühmade suurendamist kõigile lastele enam kappegi.
Lasteaedades ei jätku pärast rühmade suurendamist kõigile lastele enam kappegi. Foto: Margus Ansu

Tallinna lasteaiaõpetajad ootavad linnavalitsuselt palgatõusu, näitas sotsiaaldemokraatide märtsis ligi 700 Tallinna lasteaiaõpetaja seas läbiviidud esinduslik küsitlus.

Rahvastikuminister Urve Palo sõnul ootab koguni 98,5 protsenti pealinna lasteaednikest palgatõusu, oma tänase töötasuga ei ole üldse rahul 56,7 protsenti õpetajatest.

«Seda kummalisem oli linnavalitsuse hiljutine otsus kärpida oluliselt lasteaedade eelarveid, mis tõi kaasa töökoormuse ja palga vähendamise,» märkis Palo.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb linnavalitsusel väärtustada lasteaednike vastutusrikast tööd. Samal ajal tuleb kohalikul omavalitsusel luua majanduskriisi ajal hätta sattunud peredele garantiid lastepäevahoiuteenuse kasutamise jätkamiseks, teatasid sotsid.

Pisut üle poole küsitlusele vastanutest leidsid, et nende töötingimused on viimase nelja aasta jooksul paranenud. Samas ootab üle 75 protsendi lasteaednikest linnavalitsuselt oma töötingimuste, samuti lasteaia hoone ning õueala korrastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles