Punakotkaste staap kaob linnapildist

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähte Ehituse AS on Puiestee ja Kasarmu tänava vahelisel alal suure osa lammutada määratud endisi sõjaväehooneid juba maha lõhkunud. Eile laadis kopamees kaduma määratud endise spordisaali-kaarhalli juures autole veel hiljuti püsti olnud tondilossi materjali.
Lähte Ehituse AS on Puiestee ja Kasarmu tänava vahelisel alal suure osa lammutada määratud endisi sõjaväehooneid juba maha lõhkunud. Eile laadis kopamees kaduma määratud endise spordisaali-kaarhalli juures autole veel hiljuti püsti olnud tondilossi materjali. Foto: Kristjan Teedema

Üle poole sajandi Tartus Ülejõe linnaosas kanda kinnitanud nõukogude sõjaväelendurite kolmest staabist, sööklast ja kinostki on saanud suured rusuhunnikud. Suveks on plats neist rusudestki puhas.

Puiestee ja Kasarmu tänava kõrge, kuid kõvasti lagunenud aia taga käis eile vilgas töö: kopamees täitis suure auto kasti betooni- ja tellisekamakate, laua-, prussi- ja palgijuppidega. Tartu linnavalitsuse kaardi järgi olid need rusud pärit endise sõjaväeosa kaitseväehoonest. Veidi kaugemal ootasid oma järge punakotkaste kahe staabi ja kino rusud.

«Suur osa hoonetest on siin lammutatud,» andis Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna vanemspetsialist Marje Kibal ülevaate Puiestee ja Kasarmu tänava vahel ette võetud Vene sõjaväe tondilosside kaotamisest. «Ettevalmistused algasid detsembris ja jaanuari alguses läks töö lahti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles