Tarmo Treimann: hea teema valimiste aastaks

, MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik, MTÜ Kodaniku Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Treimann
Tarmo Treimann Foto: Erakogu

Tarmo Treimann kirjutab, et kui omavalitsused ei suuda kõigile soovijatele tagada kohta munitsipaallasteaias, siis tuleb leida muid võimalusi.

Mare Ainsaare ja Kadri Soo tehtud uuringu «Kohalikud omavalitsused ja lastega pered» andmetel olid 2012. aasta jaanuaris kolmandikus kohalikest omavalitsustest lasteaiajärjekorrad. Eriti halb on olukord Tallinnas ja Tartus ning nende lähivaldades.

MTÜ Kodaniku Hääl saatis koos 13 teise kodanikuühendusega eelmise aasta 15. novembril avaliku pöördumise riigikogu, valitsuse, sotsiaal-, haridus- ja siseministeeriumile, maaomavalitsuste liidu, maakondlike omavalitsusliitude ja rohkem kui 50 kohaliku omavalitsuse üksuse poole, milles juhtisime tähelepanu probleemile lasteaiakohtade kättesaadavusega. Tegime ettepaneku kutsuda kokku riigi, omavalitsuste ja kodanikuühenduste ümarlaud, mis töötaks välja toimivad lahendused ja sõlmiks nende täitmiseks konkreetsed kokkulepped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles