Aktivist pole seni asüüli palunud

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas õppiva Venemaa kodanikuaktivisti Anastassia Rõbatšenko sõnul on aastal 2013 Venemaa poliitikaelu põhiküsimus, kes sealsetest võimukriitikutest kinni pannakse ja kellel õnnestub vabadusse jääda.
Tallinnas õppiva Venemaa kodanikuaktivisti Anastassia Rõbatšenko sõnul on aastal 2013 Venemaa poliitikaelu põhiküsimus, kes sealsetest võimukriitikutest kinni pannakse ja kellel õnnestub vabadusse jääda. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaal föderaalselt tagaotsitav Anastassia Rõbatšenko räägib 6. mail Moskvas Bolotnaja väljakul toimunust, opositsionääridele esitatud kriminaalsüüdistustest ning Venemaa poliitika perspektiividest.

Moskvalanna Anastassia Rõbatšenko (21) õpib läinud sügisest Tallinna Tehnikaülikoolis inglise keeles rahvusvahelisi suhteid ja loodab saada aasta lõpul bakalaureusekraadi. Neiu ei pälviks TTÜ 13 000 tudengi seas ehk tähelepanu, kui tema nimi ei käiks läbi Venemaa föderaalse uurimiskomitee paberitest.

Rõbatšenko on nimelt üks süüdistatav poliitilise maiguga nn Bolotnaja väljaku kriminaalasjas, mis käsitleb kokkupõrkeid võimuesindajatega mullu 6. mail Moskvas toimunud opositsiooni meeleavaldusel. Neiule heidetakse ette massilistes korratustes osalemist, mille eest teda võib oodata Venemaal kolme- kuni kaheksa-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles