Draama suusarajal: Ojaste takerdus stardiväravasse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste
Triin Ojaste Foto: Nordic Focus

Triin Ojastel oli viimane võimalus püüda murdmaasuusatamise U23 MMi sprindivõistluses kõrget kohta. Paraku lõppes Liberecis toimunud jõuproovil kõik veerandfinaali stardisaginas…

Eilne hommik algas Ojaste jaoks hästi. Eelsõidus sai ta kirja seitsmenda aja, mis andis lootust pürgida kohasõitudes kõrgele kohale – vähemalt veerandfinaalist edasipääsemine poleks tohtinud tekitada talle vähimaidki probleemi. Stardipaugu järel tuiskasidki suusaneiud paigalt minema, ent Ojaste takerdus stardiväravasse ja kukkus. Kuni ta püsti sai, olid konkurendid juba paari­kümne meetri kaugusel.

«Ma ei ütleks, et Triin liigselt kiirustas, õnnetus juhtus halbade asjaolude kokkulangemise tõttu,» nentis Liberecis Eesti koondist juhtiv suusaliidu spordidirektor Raul Olle ja oli sunnitud tunnistama, et jalule tõustes tegi eestlanna taktikaliselt vale otsuse. «Vaatamata sellele, et kõik üritavad stardist võimalikult kiiresti minema saada, jõudis Triin neile järele. Ta pani peale sellise tempo, et 350 meetri pärast juhtis juba võistlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles