Maaülikooli rektor pühitseti taas ametisse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni eilsel ametisse pühitsemisel kinkis riigikogu esimees Ene Ergma (esimesel pildil) rektorile läinud sügisel välja antud raamatu «60 kunstnikku Riigikogu kunstisaalis». Teist ametiaega alustavat Klaassenit olid traditsiooniliselt tervitama tulnud teiste ülikoolide juhid Tartust ja Tallinnast (teisel pildil laulmas koos Eesti hümni), samuti presidendid Arnold Rüütel ja Toomas Hendrik Ilves.

Mait Klaassen rõhutas oma kõnes näiteks vajadust tõhustada doktoriõpet ja rahvusvahelist suhtlust ning olla valmis erialade nimistu ja õpetuse sisu uuendamiseks.

«Ma ei reeda saladust, kui arvan teadvat, et Eesti Vabariigi põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, meie oma kasvandik, tahab agraarökonoomikas kuulda midagi, mis on Marxi õpetusest tänapäevasem,» lausus Klaassen. «Oleks arusaamatu, kui me talle vastu ei tuleks. See tähendaks ükskõiksust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles