Glebova alustas EMil esikümnekursil

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: SIPA/Scanpix

Zagrebis peetavatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel täitis Jelena Glebova lühikavas oma sihi mahtuda esikümnesse, saades 9. koha.

Ühena vähestest kõige riskantsemat hüpet ehk kolmekordset lutz’u üritanud Glebova kukkus maandumisel ning kaotas seetõttu pisut punkte, teenides kohtunikelt 51,90 punkti. «Väga kahju, et kukkusin, sest lühikavas peab puhtalt sõitma, muidu lähevad punktid kohe maha,» tõdes ta. «Aga võtsin end pärast eksimust kokku ja edasi sõitsin juba veatult.»

Detsembris Eesti meistrivõistlustel sai Glebova lühikava eest 58,13 punkti, kuid suurtel ISU võistlustel on tema rekord 2009. aasta MMil saadud 55,90, umbes sama palju punkte teeninuks ta ka seekord, kui lutz õnnestunuks. «Sain isegi kukkumisega selle hüppe eest 3,9 punkti, pole nii, et kukkusin ja sain nulli,» selgitas Glebova – tema arvates polnud raske hüpet kavasse jättes riskida. «Hea hüpe annab ikkagi punkte. Teinuks ma mõne kergema hüppe, saanuks selle eest neli, võib-olla viis punkti, suurt vahet pole ju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles